Tipy na handmade darčeky I.

Taký suchý titulok, ale presne vystihuje to, čo sa bude v nasledujúcich riadkoch odohrávať. Predstavím vám zopár milých tipov, ktoré vám možno pomôžu v tápaní po tom správnom darčeku pre milované osôbky. Predovšetkým ich potešíme originálne a eticky a zároveň podporíme lokálnych tvorcov, čo vy na to?

V teplúčku so sPletene 


Ako vám už názov značky napovie, ide o čisto hrejivú pletenú záležitosť, ktorá podporí momentálny trend hygge. Darček z kvalitnej vlny, ktorý zakryje ušká a krk v záplave snehových vločiek a šteklivého vetra je to, po čom mnoho ľudí túži, hoci pri všetkých prianiach nechcene odsunie do úzadia. Ja odporúčam nákrčník z mäkkej alpaky, hoci v jej ponuke nájdete aj iné vhodné darčeky.  Klik naň. 


Rozkvitnuté textílie

Hľadáte správnu podobu vášho vankúša, chcete aby stôl zakvitol vďaka prestieraniu alebo len potrebujete aby vaše ľanové šaty ožili? To všetko vám splní obchodík GNatural, ktorého výrobky sú charakteristické maľbami na textil inšpirovanými prírodou. Ja by som si vybrala jednoznačne vankúš plný lúčnych kvetov. Ešte som možno nespomenula, že výrobky sú z prírodných materiálov. Ak chcete, klik sem.  


Doprajte chlebíku ľanový odev 

Už dlho pokukávam po nádherných ľanových vreckách a doplnkoch do domácnosti z prírodného ľanu. Značka Abreadbag má v ponuke ľanové vrecúška a košíky na pečivo, príbory, tašky, veľmi efektne ozdobené krajkou alebo výšivkou. Ja mám vo svojom wishliste jednoznačne vrecúško na chlebík. Všetky tieto pekné a praktické textilné doplnky patria do každej kuchyne, ktorá má štýl a zunovali sa jej konečne plastové obaly.




Šperky z plastu do smetí

Po uhasení smädu sa plastová fľaša premení na nechcenú vec, ktorej osud je jasný - prinajlepšom recyklačný kontajner. Verili by ste, že tento šperk je vytvorený z plastovej fľaše? Nielenže vyzerá úplne luxusne, on v sebe nesie aj úžasnú ekologickú myšlienku. Moment, kedy sa plast stane kvetom šípkami alebo lístkami, zasadený do estetickej podoby originálnej ozdoby ženy, čekujte tu u českej značky IMH.


Dokonalá symbióza výšivky a maľby 

Ak by som si mala kúpiť puzdro, peračník, taštičku na drobnosti alebo peňaženku na mince, bolo by to u ololo. Autorku neuveriteľne baví hra so štetcom, farbami, vyšívaním a textíliami, čo sa napokon odráža na prepracovaní vecí do úplných detailov. Slová sú zbytočné, radšej klikajte sem


Miesto pre spomienky

Škoda, že jediným fotoalbumom je ten facebookový, či insta feed. Jedinečné momenty je nutné povýšiť elegantným spôsobom nad tie selfička, tak aby sme ich mali na dosah každý deň. Rodinné fotografie sa budú skvelo vynímať v albumoch od Shootmade. Už len vybrať podľa obalu, ktorý ulahodí očiam. 


Pre dnešok všetko, ale rada by som uskutočnila a poskladala ďalšie výbery, ktoré vás budú inšpirovať pri nákupoch darčekov pre blízkych. Môže byť? Kúpili ste už nejaký handmade darček? 

Teším sa nabudúce, s láskou Vivien 


Zdroj foto: sashe každého predajcu

Komentáre

Obľúbené príspevky